Een warmtepomp verwarmt je huis en tapwater op een energiezuinige manier, je CO2 uitstoot wordt lager en met een warmtepomp ben je voorbereid op de toekomst omdat je minder of zelfs geen gas nodig hebt!

Waarom een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht of bodem en maakt daar een hogere temperatuur van, zodat deze gebruikt kan worden om uw woning en/of tapwater te verwarmen. Er is weinig tot geen gas nodig en dat is weer gunstig voor uw energierekening!

Er zijn twee soorten warmtepompen geschikt voor bestaande woningen: hybride- en all electric warmtepompen.

Een HYBRIDE WARMTEPOMP haalt energie uit de binnen- of buitenlucht en op piekmomenten springt de HR-ketel bij om je huis of tapwater te verwarmen. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met je huidige CV-ketel. Wil je een stap in de goede richting maken, dan is de hybride warmtepomp een goede tussenoplossing op weg naar aardgasloos wonen. Je woning moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen zoals goede isolatie. Denk hierbij aan vloer-, wand-, of dakisolatie of lage temperatuurverwarming (vloer- of wandverwarming).

Wil je graag helemaal van het gas af? Dan is een ALL-ELECTRIC WARMTEPOMP een optie. Een all electric warmtepomp verwarmt je woning en zorgt voor warm tapwater zonder gebruik van aardgas. Hiervoor moet je huis wel goed geïsoleerd zijn.

HYBRIDE WARMTEPOMP

Duurzaam Grave warmtepompWat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp die samenwerkt met een reguliere gas cv-ketel. Een hybride warmtepomp beschikt over een binnen- en een buitenunit. De binnenunit is een kastje dat naast de cv-ketel komt te hangen. De buitenunit van de warmtepomp staat in de buitenlucht. Daar wordt energie aan de buitenlucht onttrokken. Het werkende deel van de warmtepomp brengt deze energie naar een hoger temperatuurniveau, zodat de warmte gebruikt kan worden in je centrale verwarmingssysteem.

De hybride warmtepomp werkt op elektriciteit en verzorgt voor een groot deel van de benodigde warmte in huis. De cv-ketel werkt op gas en is verantwoordelijk voor het warme water in de keuken en badkamer. Daarnaast springt de cv-ketel indien nodig bij op koude dagen, zodat er altijd een optimale warmte in huis is.